Matchinfo

GAIS

GAIS

1

IFK Norrköping

2
Allsvenskan fredag 16 september @ 19:00

155394GAIS – IFK Norrköping

Matchrapport skriven av Simon Kostofski, tagen från SvenskaFans:

GAIS föll tungt hemma mot IFK Norrköping under fredagen med 1-2. Efter att ha haft ledningen med 1-0 så vände bortalaget med Sphetim Hasani i spetsen och vann matchen rättvist med 2-1 efter en mycket bra insats. GAIS däremot får ta sig en tänkare fram till matchen på onsdag mot Trelleborg.

Matchen

Årets sämsta insats? Jepp, det kan vi nog notera i anteckningarna. För GAIS var stundtals riktigt usla och uppträdde inte alls bra på plan trots hemmaplan och 7 126 personer på läktaren. IFK Norrköping gjorde det riktigt bra och straffade oss rejält.

GAIS hade två stora avbräck i Eric Bassombeng och Richard Ekunde och man valde att ersätta Bassombeng med Mervan Celik som toppforward och Jimmy Tamandi som högerback.

GAIS började bra och hade några halvchanser med Calum Angus nick som gick en bit över ribban och Erik Johansson som försökte med ett skott efter ett fint förarbete av Wanderson men Niklas Westberg kunde dock rädda.

Men i den 19:e minuten skulle det smälla och det var ett härligt anfall. Henri Sillanpää fångar in bollen och gör en jättesnabb utspark till Erik Johansson som är vid mittplan. Erik gör en riktigt läcker skarvnick som Mervan Celik löper på. Han vinner en duell mot Wikström och går mot mål. Han avslutar och får bollen mycket fint in i mål. 1-0 och en riktigt bra början på matchen!

Men tyvärr så avtog inte IFK Norrköpings spel – tvärtom. Peking började spela upp sig rejält och visade att man inte kommer lägga sig. Farlige Gunnar Heidar Thorvaldsson (som undertecknad var riktigt orolig för när han fick bollen hela tiden) drog på ett skott när lite drygt halva tiden hade gått av den första halvleken och placerade bollen i stolpens insida och det var riktigt nära där.

När matchuret hade tickat på 32 minuter så kunde gästerna kvittera. Thorvaldsson kunde avancera och och fint framspela Hasani som kunde skjuta bollen i mål. Inte helt otagbart om man ser på reprisen men samtidigt är det inte ett bra försvarsspel av GAIS. 1-1.

GAIS tappade allt man hade och som tur var kom en pausvila – men tur vet jag inte riktigt om det var. Janne Anderssons IFK Norrköping visade direkt inledningsvis att man ville ha alla tre poängen och vi såg väldigt ängsliga ut på plan och det var riktigt dåligt passningsspel.

Mervan Celik försökte dock ett antal gånger och nog borde någon ha huggt på hans inspel inne i straffområdet efter en hörna när han skickar in bollen perfekt in i mitten av straffområdet.

I den 66:e minuten skulle jätteläget komma för oss. Mervan Celik gör ett perfekt inlägg till en springandes Erik Johansson som är helt ren framför mål men hans nick går rakt på Westberg som kan rädda. Vilket läge men också en fin benparad av Westberg.

I den 75:e minuten skulle dock gästerna ta ledningen. Frempong hittar Thorvaldsson som hittar en helt ren Sphetim Hasani som nickar in 1-2,

GAIS hade ingen vettig chans till kvittering senare och förlusten var ett faktum.

Eftersnack

Allt annat än bra var denna insats från GAIS. Vi var inte alls på hugget och det straffade sig. Motståndarna gjorde det bra och borde inte skämmas för segern. Tvärtom, Thorvaldsson och Hasani var riktigt vassa framåt och Frempong var svårtstoppad.

Saknaden av Ekunde var stor. Backlinjen var inte alls lika bra som den brukar och en Ekunde i storform hade behövts. Lika saknad var djupledslöparen Eric Bassombeng som vi verkligen hade behövt.

Tråkigt att 7 126 personer fick uppleva detta och troligen får vi börja på ruta ett när det gäller att locka publik till matcherna igen…

GAIS 1 - 2 IFK Norrköping

  • fredag 16 september 2011 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 7126
  • Domare: Martin Ingvarsson
MÅL AST
12 1 Emir Jazvin
13 7 Jonas Lundén
14 14 Mohammed Abdulrahman Erik Johansson
15 29 Romario Pereira Sipiao Reuben Ayarna
16 33 Erik Berthagen
17 14 Jonas Lindberg Jesper Florén
18 11 Gzim Istrefi
5
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

03 apr 11 14:00 Allsvenskan IFK Norrköping - GAIS 2 - 0
16 sep 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IFK Norrköping 1 - 2
22 apr 12 15:00 Allsvenskan GAIS - IFK Norrköping 2 - 0
01 okt 12 19:00 Allsvenskan IFK Norrköping - GAIS 7 - 2
01 mar 14 15:00 Svenska Cupen IFK Norrköping - GAIS 0 - 1
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914