Matchinfo

GAIS

IF Elfsborg

1

GAIS

3
Allsvenskan måndag 12 september @ 19:00

IF Elfsborg – GAIS

Matchrapport skriven av Simon Kostofski, tagen från SvenskaFans:

GAIS tog en riktigt skön seger borta mot Elfsborg på Borås Arena under måndagen. GAIS gjorde en dålig första halvlek men gör en riktigt bra andra halvlek där man också gör tre mål och man vinner matchen till slut med 3-1 – och vi jagar uppe i toppen av tabellen.

GAIS skönaste bortaseger sedan Helsingborg borta ifjol? Ja, vi vet minsann hur man kan förminska andra lags chanser till SM-guld. Förra året krossade vi HIF:s drömmar genom att vara det första laget att besegra dom på Olympia – nu är det Elfsborgs tur att känna på GAIS som går som tåget!

Dime Jankulovski var frånvarande pga sjukdom och duktige Henri Sillanpää fick komma in och ersätta – helt logiskt! I Mervan Celiks frånvaro fick nyförvärvet Erik Johansson göra debut från start. Axén sade i en intervju innan matchen att ”det är lika bra att kasta in honom i hetluften direkt så han får känna på hur det är att spela i Allsvenskan”. Iskallt citat signerat Axén själv.

Matchen började allt annat än bra för GAIS. Elfsborg visade direkt att man gick för en trepoängare på Borås Arena. För övrigt var det väl ingen skräll att det regnade rejält i Borås denna kväll…

Henri Sillanpää fick presentera sig direkt inledningsvis när Stefan Ishizaki drog på en frispark utanför straffområdet. Frisparken var lurig och finländaren var tvungen att gå ner snabbt och styra bort bollen till en hörna. På den efterföljande hörnan nickade Anders Svensson tätt utanför mål. Dålig markering på landslagsmttfältaren.

GAIS hade oftast panik nör Elfsborgsspelarna kom rusandes mot dom och det blev många långbollar som gick mot den 191 centimeter långe debutanten Erik Johansson som var tvungen att vinna några nickdueller på plan och många långbollar gick även mot Eric Bassombeng som försökte springa så smart som möjligt hela tiden.

Vi började att komma in i matchen efter en halvtimmes spel och hade några farliga lägen med bland annat kamuranen Eric Basombeng i spetsen. Med fem minuter från slutet så tog Bassombeng bollen efter dålig kommunikation mellan Elfsborgsspelarna och han gick mot mål och drog på ett skott som dansken Jesper Christiansen kunde rädda till en hörna. Och på hörnan nådde Erik Johansson högst och nickade mot mål men Johan Karlsson nickade bort bollen vid mållinjen.

Till den andra halvleken tog GAIS med sig sista kvarten av första halvleken plus att man lade ytterligare en växel i. För boråsarna hade stora problem med GAIS i den andra halvleken. Och det skulle bara ta fyra minuter in i den andra halvleken innan GAIS skulle näta.

Wanderson do Carmo får bollen efter lite flipperspel och gör en fantastisk passning till en springande Jesper Florén som får bollen lite för långt ifrån sig när han bryter sig loss från försvararen. Från en urdålig vinkel får Florén på ett avslut och lyckas, på ett högklassigt sätt, få bollen förbi Christiansen och bollen rullar in i nätmaskorna. Släkten är värst och 1-0!

Bara fem minuter senare står det 2-0 på resultattavlan! Fredrik Lundgren skickar upp en långboll upp mot Eric Bassombeng som springer perfekt och får med sig bollen och skjuter läckert in 2-0 in i mål. Minst sagt chockerande för undertecknad!

Ayarna försökte sedan att göra mål med ett fint skottförsök men målvakten kunde rädda den gången. Wanderson försökte också och GAIS var riktigt bra helt enkelt!

I den 64:e minuten skulle vi punktera matchen. Reuben Ayarna serverar en boll till en fri Wanderson do Carmo som har Martin Andersson att ta sig förbi. Lättare gjort än sagt (?), brassen tar sig förbi sin gubbe och gör ett mycket fint avslut som betyder 3-0!!

Elfsborg pressade på rejält sedan och Lasse Nilsson brände bland annat ett friläge när ”Sillen” fick visa sina kvalitéer. Dock så spräckte Niklas Hult Sillanpääs nolla genom att göra 3-1 efter ett hårt skott som letade sig in i mål.

GAIS höll undan och kunde ta tre poäng!!

IF Elfsborg 1 - 3 GAIS

  • måndag 12 september 2011 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 9728
  • Domare: Martin Ingvarsson
6
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

29 apr 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IF Elfsborg 0 - 2
12 sep 11 19:00 Allsvenskan IF Elfsborg - GAIS 1 - 3
26 apr 12 18:30 Allsvenskan IF Elfsborg - GAIS 2 - 1
07 okt 12 17:30 Allsvenskan GAIS - IF Elfsborg 1 - 2
17 mar 13 16:00 Svenska Cupen IF Elfsborg - GAIS 3 - 1
19 feb 18 19:00 Svenska Cupen IF Elfsborg - GAIS 2 - 3