Matchinfo

GAIS

GAIS

3

Mjällby AIF

0
Allsvenskan söndag 28 augusti @ 16:30

GAIS – Mjällby

Skrivet av Simon Kostofski på SvenskaFans:

GAIS vann komfortabelt med 3-0 hemma mot Mjällby. GAIS gjorde två mål under de första nio minuterna och man gjorde en mycket bra match. Mervan Celik gjorde två mål och nu är yttermittfältaren uppe på hela 12 mål! GAIS avancerade upp till en fjärdeplats i och med segern.

GAIS börjar matchen på allra bästa sätt. Man visar en riktigt bra inställning och vill verkligen ta en tre poängare. Och vilken smakstart vi skulle få!

Eric Bassombeng vinner en boll på mittplan efter att ha slitit rejält. Han passar till Mervan Celik som kommer i ett friläge. Mjällbys mittback Rosengren stör honom lite med en knuff och Celik tappar nästan balansen men han får på ett avslut som Asper dock räddar. Men på returen är Wanderson do Carmo framme och stänker dit bollen i mål. 1-0 och en drömstart för oss!

Bara sju minuter senare är det dags igen att göra mål. Denna gången är det Wanderson som vinner bollen på högerkanten vid mitten av planen. Han passar till Eric Bassombeng som snyggt tar sig förbi på kanten och gör ett fint lågt inlägg som Mjällbys mittback Lantz inte kan rensa bort till hörna och Mervan Celik får bollen och har i stort sett öppet mål och stänker dit bollen i mål. 2-0 till GAIS och det var minst sagt en grym inledning!

Vi fortsatte att anfalla och försökte ta oss framåt i banan hela tiden. Vi hade bra kontroll på bollen och kändes oerhört stabila.

Mjällby skulle få sin första riktigt heta målchans efter dryga halvtimmen. Det var Pavel Zavadil som fick en bollen inne i straffområdet till höger och han kom fri med Dime men Dime Jankulovski gör en fantastisk räddning på Zavadils skott och returen från Pär Ericsson går över. Dime visar fin form igen!

Annars hade Wanderson ett jättefint skott i slutet av den första halvleken när han stod precis utanför straffområdet och drog på ett skott som tyvärr träffade stolpen. Annars var det ett riktigt fint skott från brassen.

GAIS gick till halvtid med en 2-0-ledning och det var välförtjänt. Äntligen lyckades man förvalta chanserna man fick och man gjorde det på bästa sätt. Och försvaret briljerade.

Mjällby tog dock kommandot i den andra halvleken och vi fick mest inrikta oss på att jaga, vinna boll och hålla tätt bakåt. Försvaret gjorde det riktigt bra och Mjällby kom inte förbi många gånger.

Wanderson fick en chans i den andra halvlek när han tog sig förbi några motståndare och sköt ett skot mot mål men Mattias Asper kunde rädda bollen.

I den 72:a minuten fick MAIF:s Patrick Osiako syna sitt andra gula kort efter att ha gått in bryskt i en duell med Reuben Ayarna och därmed blev Osiako utvisad och GAIS fick för andra matchen i rad spela med en man mer.

Bara två minuter senare smällde det igen bakom Asper. Markus Gustafsson får bollen på mittplan och slår en fantastisk crossboll till Bassombeng som nickar ner bollen i straffområdet till Mervan Celik som gör en skottfint och sedan skjuter in bollen i mål. 3-0 och Mervans 12:e mål denna säsong!

Mjällby hade annars en fin chans i den 93:e minuten när bekantningen Daniel Nicklasson tar hand om en frispark som Dime kan tippa i stolpen precis. Mycket fin frispark som lika gärna kunde ha gått i mål. Men GAIS håller ollan och vinner matchen med 3-0!

Eftersnack

Riktigt bra insats från GAIS! Vi var bra på samtliga positioner idag och hade fina anfallskombinationer. Vi var väldigt effektiva framför mål och det var riktigt bra. Och så var försvaret riktigt bra idag där samtliga gjorde en bra insats! En mycket bra laginsats idag helt enkelt!

Noterbart är att Mervan Celik är avstängd mot Ellos nästa match vilket är ett jätteavbräck. Vi måste nog värva in en forward nu innan transferfönstret stänger, annars blir det jobbigt på Borås Arena.

Nu ser vi til att njuta av denna seger till efter landslagsuppehållet och sedan är det dags för match mot Ellos.

GAIS 3 - 0 Mjällby AIF

  • söndag 28 augusti 2011 @ 16:30
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 3858
  • Domare: Tobias Mattsson
MÅL AST
12 1 Emir Jazvin
13 7 Jonas Lundén Mervan Celik
14 29 Romario Pereira Sipiao Jesper Florén
15 19 Alexander Angelin
16 33 Erik Berthagen
17 14 Jonas Lindberg
18 11 Gzim Istrefi Eric Bassombeng
5
Matcher
2
Vunna
1
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

28 aug 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Mjällby AIF 3 - 0
07 maj 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Mjällby AIF 2 - 2
15 sep 12 14:00 Allsvenskan Mjällby AIF - GAIS 4 - 0
31 maj 15 16:00 Superettan GAIS - Mjällby AIF 4 - 1
03 aug 15 19:30 Superettan Mjällby AIF - GAIS 1 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914