Matchinfo

GAIS

Malmö FF

2

GAIS

1
Allsvenskan lördag 20 augusti @ 16:00

Malmö FF – GAIS

GAIS hade massa fina chanser mot Malmö under lördagen – men saknaden av en renodlad anfallare syntes avsevärt och GAIS föll med 2-1 på Swedbank Stadion. Dime Jankulovski tappade bollen i den 88:e minuten i straffområdet när han skulle plocka ner den och Yago Fernandez kunde avgöra tillställningen.

GAIS börjar matchen ganska dåligt och Malmö tar kommandot och är riktigt nära att spräcka nollan efter bara två minuter. Wliton Figureidos frispark utanför straffområdet letar sig upp i kryssribban och direkt kände man att det var oroligt. Och i situationen därpå skulle ett mål komma.

Malmö får en hörna (där Dime hade andra åsikter om det hela och inte tyckte att det skulle vara hörna) och hörnan slås in mot straffområdet där Ivo Pekalski totalt ostörd kan nicka in 1-0. Försvarsspelet är under all kritik (speciellt när tre-fyra spelare ska kunna ta hand om en spelare) och Malmö tar ledningen.

GAS kom in i matchen efter cirka en kvart och det var också då vi skulle få två jättemöjligheter. Eric Bassombeng drog på ett skott som tog i den vänstra stolpen. Bollen hamnar sedan hos Jesper Florén som bara behöver lägga in bollen till vänster om målet men han skjuter rakt mot mål där Dusan i MFF-målet gör en jätteräddning. Sanslöst att vi inte kunde göra mål på de chanserna.

Bassonbeng hade ett läge någon minut efter dubbelchansen men det blev inget av det. Wanderson spelade sedan fram Jesper Florén i den 20:e minuten och han fick ett jätteläge att skjuta in bollen men han misslyckades.

Malmö hade sedan ett jätteläge att göra 2-0 när nyförvärvet Albornaz kom fri med Dime men han fick inte på ett bra avslut och Dime stod bra och kunde ta bollen.

GAIS gjorde en bra första halvlek – men mål kunde man inte göra och markeringsmissen vid 1-0-målet är under all kritik. Det ska vara minst två mål från våran sida men saknaden av en anfallare visades under matchen ett antal gånger trots att Bassombeng förhållandevis spelade skickligt på topp.

I den andra halvlekens tionde minut går Ivo Pekalski väldigt klumpigt in i en duell och visas ut efter sitt andra gula kort. Nu hade vi en jättechans att kunna vända på detta.

Florén fick lämna planen efter nästan en timmes spel och Romarinho fick komma in istället.

Det var Romarinho som ordnade 1-1-målet. Han vann en frispark utanför straffområdet och frisparken förvaltades av Wanderson do Carmo som hittade en lucka vid muren efter att hans landsman sprungit bort från muren och ordnat en lucka. En läcker frispark från brassen och 1-1!

Malmö hade ändå en farlig chans när Pontus Jansson nickade mot mål efter en frispark men Dime kunde rädda bollen. Malmö var för övrigt riktigt farliga när det kom till de fasta situationerna.

GAIS kom mer in i matchen och Wanderson hade bland annat en fin chans när han testade ett skott som gick utanför mål. Vi fortsatte att jaga ett ledningsmål och Bassombeng försökte några gånger samt Romarinho men utan resultat. Istället var det Malmö som skulle göra mål.

Dime Jankulovski ska plocka en boll i luftrummet men tappar bollen när han landar och bollen hamnar till slut hos Yago Fernandez som har öppet mål och sätter dit bollen i mål. Riktigt synd och vi fick åka hem med noll poäng i bagaget.

Malmö FF 2 - 1 GAIS

  • lördag 20 augusti 2011 @ 16:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 8386
  • Domare: Johan Hamlin
4
Matcher
1
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

26 jun 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Malmö FF 2 - 0
20 aug 11 16:00 Allsvenskan Malmö FF - GAIS 2 - 1
16 jul 12 19:05 Allsvenskan Malmö FF - GAIS 2 - 0
23 jul 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Malmö FF 2 - 3
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914