Matchinfo

GAIS

GAIS

1

Kalmar FF

0
Allsvenskan söndag 14 augusti @ 16:30

GAIS vann mot Kalmar under söndagen. Wanderson nickade in matchens enda mål efter 10 minuters spel, fint framspelad av Jesper Florén. GAIS ligger för närvarande på en tredjeplats i Allsvenskan.

GAIS inledde matchen bäst och visade att man var det mest taggade laget på planen. Man hade bra kontroll med boll och hittade fina kombinationer.

Efter 10 minuter skulle GAIS näta. Ayarna hittade Bassombeng centralt i banan och han passade vidare bollen till Jesper Florén på högerkanten. Florén i sin tur gör ett fint inlägg till Wanderson som sätter dit bollen med pannan i mål. 1-0 till GAIS och riktigt kul för brassen som levererar direkt efter övergången!

GAIS fortsatte att spela bra och det hände mycket på högerkanten där Jesper Florén och Richard Ekunde stundtals briljerade när det kom till det offensiva. Floréns inlägg var av bästa klass och nog borde Bassombeng tagit ner bollen bättre efter Elfsborgslånets inlägg i den första halvleken när Bassombeng hade helt fritt att lägga in bollen. Bassombeng hade även ett fint skott precis utanför straffområdet som målvakten i Kalmar dock kunde tippa över.

Wanderson hade ett bra skottläge i den första halvleken och man testade en del skott men 1-0 stod sig i halvtid. GAIS gör det bra den första halvtimmen men Kalmar jobbar sig in i matchen och hade bland annat en farlig frispark som Dime fint kunde rädda dock.

GAIS försökte att anfalla i den andra halvleken men förlorade en del boll på mitten och Kalmar försökte flytta upp sitt spel och komma till bra avslut. Det var nära när en Kalmar-spelare tar emot bollen utanför straffområdet och tar ner bollen och drar på ett avslut som går tätt utanför stolpen. Ricardo Santos hade ett fint avslut när han försöker klacka in bollen i mål men Dime står iskall kvar i målet och räddar.

Både Ekunde (som spelade landslagsmatch för Kongo tidigare i veckan, förlust 0-3 mot Gambia) och Wanderson sgnalerade för byte och Tamandi respektive Romarinho fick hoppa in.

Vi hade ett jätteläge när Bassombeng kom fri med en Kalmar-spelare och han hade med sig Jonas Lindberg. Precis samma situation uppstod mot Djurgården senast men då var det Lindberg som serverade Bassombeng som gjorde 2-1-målet. Bassombeng slog passningen mot Lindberg lite försent enligt undertecknad och Lindbergs avslut var inte det bästa och målvakten kunde rädda. Man kunde ha begärt att det skulle vara ett bättre skott men Bassombeng släpper bollen alldeles försent.

Kalmar pressade på för en kvittering men GAIS höll undan och tre poäng för grönsvart!

GAIS 1 - 0 Kalmar FF

  • söndag 14 augusti 2011 @ 16:30
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 5234
  • Domare: Andreas Ekberg
MÅL AST
12 32 Henri Sillanpää
13 7 Jonas Lundén
14 5 Jimmy Tamandi Richard Ntomba Ekunde
15 29 Romario Pereira Sipiao Wanderson do Carmo
16 19 Alexander Angelin
17 14 Jonas Lindberg Jesper Florén
18 11 Gzim Istrefi
4
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

23 jun 11 19:00 Allsvenskan Kalmar FF - GAIS 2 - 1
14 aug 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Kalmar FF 1 - 0
04 maj 12 19:00 Allsvenskan Kalmar FF - GAIS 2 - 2
02 sep 12 15:00 Allsvenskan GAIS - Kalmar FF 1 - 2