Matchinfo

GAIS

Djurgårdens IF

2

GAIS

2
Allsvenskan söndag 7 augusti @ 19:00

GAIS fick en drömstart med ett mål av Markus Gustafsson efter endast 1:20 på matchklockan. Djurgården ägde sedan matchen totalt men GAIS hade 1-2 till den 91:a minuten när Petter Gustafsson nickade in 2-2. GAIS hade problem under stora delar av matchen och en poäng är ändå bra men det var riktigt snöpligt med det insläppta målet i slutminuten.

Axén valde att sätta Dime Jankulovski i målet efter några om och men. Det var kul att se Dime tillbaka i aktion samtidigt som man tycker att det är lite synd om Sillen som gjort det bra i Dimes frånvaro.

Vi fick verkligen en drömstart på matchen. Mervan Celik har bollen på vänsterkanten och dribblar av deras högerback och gör en pass snett-inåt-bakåt. Springandes kommer en helt ren Markus Gustafsson som placerar in 1-0 med höger bredsida. Riktigt fint mål och Markus inkasserade sitt första mål i GAIS-tröjan!

Sedan tog Djurgården över totalt och hade ganska många chanser men man lyckades aldrig förvalta dom på bästa sätt. Djurgården vann boll på mitten hela tiden och vi var alltid tvåa i duellerna och det såg onekligen oroande ut.

Dime fick visa upp sina kvalitéer när han styrde bort en boll efter ett skott från Djurgårdens Christer Youssef i den 22:a minuten.

Djurgården fortsatte sin press men vi stod emot bra och vi gick till halvtid med en ledning.

I den andra halvleken fortsatte Stockholmslaget som i första halvlek och hade väldigt mycket boll hela tiden.

I den 56:e minuten avancerade Álvaro Santos och dribblade av två spelare och borde ha fått ett skott på mål men han fick bollen för nära sig och kom till avslut försent och hans skott täcktes av en motståndarspelare. Där kunde det blivit 2-0 men istället vänder spelet och hemmalaget kvitterar. Dime räddar en nick efter en hörna och släpper en retur. Tyvärr är det ingen GAIS-spelare som är först på bollen utan det är Peter Nymann Mikkelsen som fick presentera sig för hemmapubliken och stöta in 1-1. Om bara Santos hade haft lite bättre bollkontroll i situationen innan så hade vi kunnat haft en helt annan matchbild.
Minuten senare byts Jonas Lindberg istället för Romarinho.

Men vi skulle kvittera. På hemmalagets 12:e hörna (!) så får Ekunde i väg bollen och bollen och den hamnar faktiskt hos inhopparen Jonas Lindberg som springer snabbt mot mål i en två-mot-en-situation. Lindberg har med sig Eric Bassombeng och passar till kamuranen som avslutar och lägger in bollen bakom Pa Dembo Tourray och vilt jubel bland GAIS:are. 2-1!

Sedan väntade cirka 30 minuter av nervositet. Spelarna sprang som aldrig förr för att försvara trepoängaren och det såg riktigt krampaktigt ut. Kenneth Gustafsson, en av GAIS bästa spelare under dagen, fick på ett bra skott på en frispark i den 73:e minuten men bollen räddas av målvakten.

Axén valde att byta in Jesper Florén istället för Álvaro Santos i den 78:e minuten vilket tydde på att GAIS skulle fortsätta att springa och försöka försvara detta. GAIS valde att inte göra alla byten och det är för mig ganska oförståeligt då vi har fyra pigga spelare på bänken, däribland Gzim Istrefi som gillar att hålla i bollen mycket vilket hade behövts i detta läge. Dock så har ingen spelat i Allsvenskan förut men det borde ej påverka egentligen.

Djurgården skulle dock kvittera. I den 91:a minuten kommer ett inlägg från höger till Petter Gustafsson som nickar in 2-2. Snöpligt.

Vi fick en sista chans när vi tilldömdes en frispark 24 meter från målet. Kenneth Gustafsson stegade fram och sköt mot mål men Tourray räddade precis och 2-2 blev slutresultatet.

Djurgårdens IF 2 - 2 GAIS

  • söndag 7 augusti 2011 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 5527
MÅL AST
12 32 Henri Sillanpää
13 10 Jesper Florén Álvaro Santos
14 19 Alexander Angelin
15 14 Jonas Lindberg Romario Pereira Sipiao 1
16 11 Gzim Istrefi
17 Joakim Edström
4
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

19 apr 11 19:00 Allsvenskan GAIS - Djurgårdens IF 2 - 1
07 aug 11 19:00 Allsvenskan Djurgårdens IF - GAIS 2 - 2
11 apr 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Djurgårdens IF 0 - 0
22 okt 12 19:00 Allsvenskan Djurgårdens IF - GAIS 3 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914