Matchinfo

GAIS

GAIS

3

Ljungskile SK

1
Träningsmatch lördag 18 mars @ 14:00

GAIS – Ljungskile SK 3-1

Matchrapport tagen från GAIS.se.

Det här var en bra dag för GAIS och för alla Gaisare. Atleterna visade upp säsongens bästa spel, förra årets skyttekung gjorde hattrick, Dan Keat var äntligen tillbaka på plan och laget tog en rättvis 3-1-seger i solskenet. 

Sången säger ju att det är underbart att vara Gaisare – och det kan man lugnt säga stämde idag. I den 21:a minuten gjorde Luka Mijaljevic sitt och GAIS tredje mål mot Ljungskile SK och strax därefter meddelade speakern att såväl läsk som korv var på väg att ta slut, eftersom publiken var både större och hungrigare än väntat. På läktarna gladdes Gaisare i alla åldrar inte bara åt första träningsmatchen i plusgrader utan också åt fint spel och precisa avslut.

Därefter slog Atleterna av på takten och innan matchklockan visade 30 minuter hade LSK tillåtits att reducera. Men även om bortalaget ökade takten efter hand så kom man inte närmare och den andra halvlekens höjdpunkt var när hemmapubliken fick välkomna Dan Keat tillbaka till matchspel. GAIS tog en rättvis 3-1-seger och spelarna gav besked om att man kunnat samla kraft under den ofrivilliga vilan som den inställda matchen mot Qviding innebar.

Nästa lördag (25/3) väntar genrep inför seriepremiären då GAIS tar mot seriekollegan Varbergs BoIS kl. 15.00 på (stora) Ullevi. Vi kommer då att arrangera en samling för supportrar inför matchen då man kan hämta ut beställda Årskort samt ta del av ett antal nya souvenirer. Om du inte har köpt ditt Årskort ännu så gör det enklast här.

Mijaljevic gör hattrick inom 19 minuter

GAIS hade gjort en rad ändringar i startelvan sedan det begav sig sist. Alexander Leksell tog plats som vänster back och Calle Nyström var tillbaka i mittlåset ihop med kapten Old. Det innebar i sin tur att Daniel Janevski hade tagit ett kliv fram i planen och kamperade ihop med Dusan Djuric på centralt mittfält. Omflyttningarna i laget innefattade också att Erik Westermark fått ta steget ut på högerkanten.

När domaren blåste igång matchen visade GAIS direkt att man var taggade för att göra en bra insats. Hemmalaget tog tag i matchen och styrde händelseutvecklingen med fin rörlighet, hög energi och vägvinnande passningsspel. Redan i den tredje matchminuten skulle också ledningsmålet komma då Malkolm Moenza gjorde en av flera frambrytningar på vänsterkanten och fick till ett fint inspel som Luka Mijaljevic satte säkert i nät.

Därefter följde en period om ytterligare 20 minuter då GAIS spelade utmärkt fotboll. Dusan Djuric visade spelsinne, forwards och kantspelare var hela tiden på väg in i de luckor som fanns i LSK:s defensiv och backlinjen avvärjde de attacker som bortalaget försökte sig på. Daniel Janevski hittade fint in i sin roll och framstod under första halvlek som en bläckfisk på mittfältet. Så fort en blåklädd LSK-spelare var på väg framåt som fick han fram ett ben och kunde avstyra.

Benjamin Westman hade inför matchen efterlyst bättre djupledsspel och högre effektivitet i boxen – och som han blev bönhörd! Under första halvtimman hade Atleterna ett dussin fina framstötar då Moenza, Westermark, Mijaljevic och Rexhepi skar genom det blåklädda bortalaget som en varm kniv i smör. Dessutom var Sebastian Möller aktiv på sin högerkant och visade prov på sina patenterade offensiva utflykter vid flera tillfällen.

När 2-0 föll efter 14 minuter var det just Möller som hittade Dardan Rexhepi, som skickligt tog emot bollen, tog sig förbi sin bevakare och hittade in centralt till Luka Mijaljevic som inte gjorde något misstag. Blott någon minut senare var rollerna de ombytta och Luka friställde Dardan men målvakten kunde rädda till hörna.

Men förra årets skyttekung Luka Mijaljevic skulle snart fullborda sitt hattrick och det var kanske dagens vackraste mål. Steven Old gjorde en offensiv framstöt och spelade fram Dusan Djuric i öppet läge 6-7 meter utanför straffområdet. Den skicklige mittfältaren höll i bollen, väntade in Moenzas löpning och serverade sedan ett vackert instick. Malkolm passade vidare på ett tillslag och Luka satte dit pricken över i.

Dan Keat är äntligen tillbaka!

Moenza kunde sedan utökat Makrillarnas ledning ytterligare då han strax därefter var en decimeter ifrån att nå fram på ett fint inspel från Rexhepi. Applåderna drog fram över de välfyllda läktarna och det gick inte att ta miste på den grönsvarta glädjen.

Efter en knapp halvtimma fick LSK ett inkast i höjd med GAIS straffområde. Hemmalaget hamnade lite fel i positionerna och efter en skarvnick kunde Robin Strömberg reducera GAIS ledning. Ett både oväntat och onödigt mål sett till både matchbild och tidigare försvarsarbete. LSK försökte därefter flytta upp positionerna men hade svårt att skapa några riktigt heta lägen och lagen tog pausvila med ställningen 3-1.

När lagen kom ut till andra halvlek hade GAIS genomfört ett sedan tidigare planerat byte då Steven Old klev av till förmån för provspelaren Ajdin Zeljkovic som tog plats på höger mittfält. Erik Westermark tog istället plats centralt bredvid Dusan Djuric och Daniel Janevski flyttade ner i mittlåset vid Nyströms sida.

I matchens andra hälft ökade LSK tempot, pressade GAIS högre och fick ett övertag i spelet. Det fina spel som Grönsvart uppvisat tidigare under matchen övergick nu till en mer haltande prestation och det skulle dröja mer än en halvtimma innan hemmalaget fick till ett avslut på mål.

Efter 60 minuter kom eftermiddagens varmaste applåd då Dan Keat var tillbaka i matchspel efter åtta månaders disciplinerad rehab. Keat bytte av Erik Westermark och fick spela 7-8 minuter ihop med Dusan Djuric innan han i sin tur avlöstes av Mattias Kano.

Det var LSK som var närmast att göra mål under sista halvtimman av matchen och bortalaget vädjade till domaren om en straff efter en misstänkt hands i GAIS straffområde. Men Damir Mehic höll tätt matchtiden ut och Makrillarna tog en välförtjänt seger som man la grunden till under matchen första fjärdedel.

Sammanfattningsvis gjorde GAIS en bra första halvlek och en sämre andra dito. Under första halvtimman visade laget upp säsongens bästa spel och Luka Mijaljevic fick nöjet att hänga dit tre bollar. Glädjande var också att vi fick hälsa Dan Keat välkommen tillbaka ut på planen. På hela taget en bra dag för Makrillarna! Välkomna till (stora) Ullevi nästa lördag, 25:e mars för genrep mot Varbergs BoIS kl. 15.00.

Foto: Claes Hillén

GAIS 3 - 1 Ljungskile SK

  • lördag 18 mars 2017 @ 14:00
  • Träningsmatch 
12
Matcher
3
Vunna
5
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

09 mar 13 15:00 Svenska Cupen GAIS - Ljungskile SK 2 - 1
15 maj 13 19:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 1
03 sep 13 19:00 Superettan Ljungskile SK - GAIS 1 - 1
20 apr 14 16:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 2 - 2
17 aug 14 14:45 Superettan Ljungskile SK - GAIS 0 - 0
22 jun 15 19:20 Superettan Ljungskile SK - GAIS 3 - 2
26 jul 15 18:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 0
02 jul 16 16:00 Superettan Ljungskile SK - GAIS 1 - 0
25 sep 16 15:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 0 - 3
18 mar 17 14:00 Träningsmatch GAIS - Ljungskile SK 3 - 1
29 jul 20 19:00 Superettan GAIS - Ljungskile SK 1 - 1
04 okt 20 14:30 Superettan Ljungskile SK - GAIS 1 - 2