Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Tvååkers IF

2
Träningsmatch lördag 11 februari @ 14:00

Matchrapport tagen från GAIS.se:

Det blev ingen tredje raka för GAIS när Tvååkers IF kom på besök till Valhalla IP. Med flera spelare borta från matchtruppen och stunder av slarv gled segern grönsvart ur händerna i slutminuterna.

Dagens publiksiffra presenteras av… Malkolm Moenza, ropade dagens speaker Tomas Andersson ut i andra halvlek och den duktige vänsterspringaren ropade ut att det var 520 personer (bara gaisare) på plats. Om det inte blivit tydligt tidigare under matchen så blev publiken därmed påminda om att GAIS för dagen saknade flera spelare som visat framfötterna i de tidigare matcherna.

Malkolm var en av spelarna som fått lämna sent återbud på grund av sjukdom som under veckan också drabbat några av hans lagkamrater. Även Luka Mijaljevic stod över dagens match av samma anledning. Sedan tidigare stod det klart att Calle Nyström, James Sinclair, Steven Old, Mattias Kano och Felix Kasper inte skulle ingå i truppen med anledning av skador, sjukdom och i vissa fall i ren försiktighet inför stundande cupspel. Istället ställde GAIS upp med en elva där flera av spelarna skulle komma att få spela sina första hela 90 minuter i den grönsvarta tröjan.

I mål fick Tobias Johansson förtroende att göra sin årsdebut. Sebastian Möller och Niclas Andersén tog plats som ytterbackar medan Alexander Leksell och Daniel Janevski utgjorde dagens mittlås. På mittfältet startade Pascal Olsson och Andreas Peterson i de balanserade centrala rollerna medan kvicke Arvin Shojaee och Johan Svahn startade som vänster- respektive högerytter. Lukas sena återbud gjorde att Erik Westermark tog steget upp i rollen som tia medan Dardan Rexhepi gjorde sin första start för året som ensam anfallare på topp.

GAIS kunde ha avgjort matchen i första

GAIS inledde den första halvleken med att ha mycket av bollinnehavet. Det märktes att Tvååkers IF inledningsvis hade svårt att följa med i GAIS tempo vilket var nära att ge utdelning redan i den femte minuten. Arvin Shojaee fick ett bra läge efter ett fint inspel från höger. Avslutet tog i insidan av stolpen och returen såg för en sekund ut att vara på väg att rulla in men målvakten lyckades få tag på bollen på mållinjen.

Bara några minuter senare kom Tvååkers första chans efter ett grönsvart bolltapp på mittplan. Bortalaget vände snabbt och tre anfallande rödtröjor kom i ett tacksamt läge mot två försvarare. Tobias Johansson gjorde dock ett fint första ingripande och räddade friläget som följde.

Med knappa kvarten spelad kom Dardan i ett fint läge mot en utrusande målvakt och avslutade med en elegant lobb. Avslutet tog dessvärre i ribban men hade med lite flyt kunnat bli ett riktigt fint mål. Minuterna senare kom GAIS till ännu ett bra läge efter att Sebastian Möller skjutit strax över efter att ha väggspelat sig fram med Pascal Olsson.

Allt eftersom att halvleken fortgick började gästerna komma med i tempot allt mer och man kunde ana en något jämnare och framförallt svängigare matchbild. GAIS hade flertalet chanser varav många uppstod via Pascal Olssons fina passningsspel på det centrala mittfältet, inte minst hans diagonala djupledspassningar öppnade upp fina ytor för Arvin Shojaee och Johan Svahn på kanterna.

I slutet av andra halvlek fick Dardan ett friläge, framspelad av Sebastian Möller, men avslutet räddades. I anfallet som följde fick Tvååker sin andra riktigt heta chans för matchen men skottet gick utanför. Trots ett spelövertag och stundtals riktigt fina chanser hade GAIS svårt att få till spelet i den sista tredjedelen av planen.

I första halvlekens sista minut kom dock tillslut utdelningen, Dardan slog en fin boll i djupet till Erik Westermark som kom fri mot målvakten. Erik valde osjälviskt att passa bollen till höger där Arvin Shojaee enkelt kunde rulla in 1-0 i öppen kasse. Med lite mer flyt och skärpa i avsluten hade ledningen kunnat vara betydligt större då publiken snabbt räknade ihop 5-6 riktigt fina chanser under första halvlek.

– Vi hade tillräckligt med chanser för att ha stängt matchen redan i första, konstaterade Benjamin Westman efter matchen. Den typen av chanser måste vi kunna förvalta mycket bättre framöver.

I ärlighetens namn kan tilläggas att Tvååker också borde ha satt dit någon av sina två heta chanser.

Grönsvart tappar segern efter egna misstag

Inför andra halvlek genomförde GAIS sitt första och enda byte i matchen. Ut gick Dardan Rexhepi och in kom Emin Grozdanic, till vardags vänsterback i GAIS U-19. Emin tog plats till vänster på mittfältet och målskytten Arvin flyttade upp till anfallspositionen.

Andra halvlek blev en betydligt jämnare tillställning än den första. GAIS hade nu svårare att få till uppspelen och allt oftare bröts passningarna av ett mer kompakt bortalag. Tvååker hade nu lite mer av bollinnehavet, men de hade precis som hemmalaget svårt att spela sig fram till några avslutslägen.

I den 51:a minuten kvitterade Tvååker efter en att det grönsvarta försvaret visat stor gästfrihet. En bjudning i hemmalaget friställde Jasmin Barucic som enkelt kunde placera in 1-1. Trots att det gått lite grus i det grönsvarta maskineriet var detta ett resultat som knappast speglade styrkeförhållandet mellan lagen totalt sett.

Men matchbilden var trots allt jämnare i andra halvlek vilket ledde till att GAIS skapade klart färre chanser jämfört med de första, mer svängiga, 45 minuterna.

GAIS visade sig dock farliga på fasta situationer där Johan Svahn fick visa upp sitt fina tillslag. I den 67:e minuten slog Svahn en hård hörna från vänster som mittbacken Alexander Leksell enkelt kunde stånga in i det bortre hörnet, 2-1 till GAIS.

Efter ledningsmålet hade båda lagen fortsatt svårt att forcera sig igenom mittfältet vilket ledde till en del frustration från läktarhåll. I den 84:e minuten kom Tvååkers andra kvittering för dagen och målet var inte helt olikt hallänningarnas första. Efter slarv i GAIS backlinje friställdes Tvååkers anfallare som utan större problem kunde placera in 2-2.

GAIS försökte efter målet på en sista forcering men utan utdelning. Andreas Peterson, som bytte plats med Erik Westermark i mitten av halvleken och avslutade som 10:a, kom i slutminuterna närmast att avgöra drabbningen. Först blev han avblåst i friläge för en knapp offside och när han fick nästa läge kom bortamålvakten ut bra och kunde parera avslutet. På övertid fick också Erik Westermark ett läge från nära håll men ur dålig vinkel men även då kunde keepern avstyra då skottet tog i huvudet och till hörna.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att GAIS gjorde en bra första och en mindre bra andra halvlek. Båda målen som släpptes in kom efter slarv som man i princip bjöd motståndarna på. Men som huvudtränare Benjamin Westman konstaterade efter matchen så är det bättre att det sker nu än i en säsongspremiär.

Med tanke på att flertalet ordinarie startspelare saknades från truppen bjöds ändå publiken på en del ljusglimtar. Snabbe och tekniske Arvin Shojaee gjorde ytterligare ett mål och Aleksander Leksell, Pascal Olsson och Sebastian Möller fick lovord från den grönsvarta publiken för sina insatser.

Text: Axel Fälth.

GAIS 2 - 2 Tvååkers IF

  • lördag 11 februari 2017 @ 14:00
  • Träningsmatch 
  • Åskådare: 520
1
Matcher
0
Vunna
1
Oavgjorda
0
Förlorade

Tidigare möten

11 feb 17 14:00 Träningsmatch GAIS - Tvååkers IF 2 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914