Matchinfo

GAIS

Åtvidabergs FF

4

GAIS

2
Superettan måndag 24 oktober @ 19:00

Matchrapport tagen från GAIS.se, skriven av Anders Fagerlund:

GAIS förlorade på Kopparvallen

GAIS chanser till att ta femteplatsen i serien minskade radikalt efter dagens bortaförlust mot Åtvidabergs FF. Laget lyckades inte förvalta de chanser som laget skapade och lämnade defensivt för stora ytor till hemmalagets poängspelare.

Det ville sig inte för GAIS på Kopparvallen utan hemmalaget Åtvidaberg kunde ta en säker 4-2-seger efter att lagets offensiva nyckelspelare levererat. Simon Helg firade stora triumfer på ÅFF:s vänsterkant och poängkungarna Maholli, Ahmed och Alexandersson ökade på sina respektive målskördar. Atleterna var jämbördiga med Åtvid i spelet men lagets brister kring de båda straffområdena blev avgörande.

ÅFF tar tvåmålsledning utan att dominera

Första halvlek inleddes relativt öppet och lagen bytte inledningsvis chanser och anfallslägen med varandra. För GAIS del var Johan Lundgren inledningsvis inblandad i många av Atleternas framstötar och han spelade bland annat fram Dardan Rexhepi till den första riktigt bra chansen, men GAIS-anfallaren avslutade rakt på Gustav Jansson i ÅFF-målet.

Men ÅFF visade också tidigt att man ville vara med i handlingen och laget visade prov på fint omställningsspel när Makrillarna tappade boll i offensiva lägen. Så fort östgötarna vann boll gav sig lagets offensiva pjäser iväg i djupet och lyckades oroa GAIS backlinje vid ett par tillfällen.

I den 19:e matchminuten skulle hemmalaget ta ledningen efter ett fint anfall. Maholli hittade fram till Helg som tog sig in i straffområdet på vänsterkanten och hittade Simon Alexandersson som fått några meters lucka till GAIS mittbackar. Säkert satte han bollen i nättaket bakom en chanslös Tommi Vaiho.

Bara sex minuter senare ringde det igen då Ammar Ahmed slog en frispark från 25 meter. Bollen styrdes på en spelare i muren och återigen fick GAIS-keepern kapitulera utan chans  att kunna rädda. Så efter 25 minuter hade hemmalaget tagit en stabil tvåmålsledning utan att egentligen ha dominerat matchbilden.

Efter en knapp halvtimme kom halvlekens bästa chans för bortalaget. Rexhepi hittade in till Aliev som fick till ett bra avslut från nära håll, men Jansson kunde reflexrädda bollen till en resultatlös hörna. Atleterna samlade för övrigt ihop hela sju hörnor i första halvlek men lyckades inte skapa några större farligheter av dessa. Hemmalagets ledning stod sig istället fram till Diako Behnam blåste för halvtid.

Ramhorn krigar in reduceringen

Förhoppningen hos de tillresta GAIS-supportrarna var såklart att laget skulle komma ut efter paus och nå en högre nivå i sitt spel. Men trots att viljan att komma tillbaka fanns hos spelarna gjorde ett slarvigt passningsspel att man inte lyckades pressa tillbaka hemmalaget. Vid flera tillfällen tog sig GAIS fram till offensiv tredjedel men när de sista passningarna skulle till så var marginalerna inte på Atleternas sida.

Men så efter 67 minuter fick GAIS en frispark från cirka 30 meter. Danny Ervik tog sats och fick på en bra träff där bollens bana blev svårläst och Gustav Jansson tvingades släppa en retur som Johan Ramhorn krigade in i nät. En bra insats av den unge mittbacken som därmed gjorde sitt andra mäl för Grönsvart.

Nu var GAIS tillbaka i matchen och det återstod helt klart tillräckligt med tid för att kunna få till en kvittering. Men det blev det tyvärr inget med, igen fick Helg ta sig fram på sin kant och hittade målfarlige Maholli som avslutade säkert i mål. Bara två minuter senare skulle samme man dessutom göra sitt andra mål för kvällen och därmed var matchen avgjord.

Att Dardan Rexhepi reducerade till 4-2 sex minuter senare förändrade inget utan ÅFF kunde kontrollera matchen fram till slutsignalen. Därmed klättrade Åtvidaberg förbi GAIS i tabellen och chansen att knipa femteplatsen i serien minskade därmed radikalt.

Det är bara för spelarna att ladda om inför säsongens sista hemmamatch som går på söndag kl. 15.00 mot nykomlingen Dalkurds FF. Förhoppningsvis kan Atleterna då visa att dagens bortaförlust var ett olycksfall i arbetet och avsluta en fin hemmasäsong med ytterligare en seger.

Åtvidabergs FF 4 - 2 GAIS

  • måndag 24 oktober 2016 @ 19:00
  • Superettan 
  • Åskådare: 1432
MÅL AST
12 7 Robin Book Kieron Cadogan
13 10 Luka Mijaljevic Liam Davies
14 25 Felix Kasper
15 94 Jesper Johansson
16 30 Pascal Olsson
5
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

04 aug 12 16:00 Allsvenskan GAIS - Åtvidabergs FF 2 - 2
11 maj 16 19:00 Superettan GAIS - Åtvidabergs FF 1 - 0
24 okt 16 19:00 Superettan Åtvidabergs FF - GAIS 4 - 2
11 jun 17 15:00 Superettan GAIS - Åtvidabergs FF 0 - 1
15 okt 17 15:00 Superettan Åtvidabergs FF - GAIS 3 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914