Matchinfo

GAIS

GAIS

4

Örebro SK

1
Allsvenskan söndag 17 juli @ 16:30

Tagen från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS vann övertygande mot Örebro under söndagen med 4-1. GAIS låg under efter cirka 30 minuters spel men man vände och vann. ÖSK inkasserade sin femte raka förlust medans GAIS klättrade upp till en fjärdeplats i tabellen och jagar uppe i toppen.

GAIS inledde bra i det regniga Göteborg och Mervan Celik skapade matchens första målchans när han testade John Alvbåge med ett skott som tippades över målet.

Efter en kvarts spel så hade Wanderson bollen till höger utanför straffområdet och han testade med ett slags chipp-skott som Alvbåge missbedömde och han tippade över bollen till en senare resultatlös hörna.

Örebro kämpade sig in i matchen och Paulino hade bland annat en bra chans när han drog på ett skott utanför straffområdet som Sillanpää dock fick en hand på och styrde bollen över ribban. Men efter en halvtimmes spel skulle nätet rassla bakom finländaren.

Tamandi slarvar på vänsterkanten och missbedömer en passning och en ÖSK-spelare kommer fri på högerkanten och slår in en perfekt boll till Robin Staaf som bara kan tacka och lägga in bollen i mål. Dåligt där och ledning för gästande Örebro.

Men vi skulle kvittera bara tre minuter senare. Mervan Celik avanacerar på vänsterkanten och slår in en boll i straffområdet mot Álvaro Santos som skarvar vidare bollen till Wanderson. Wanderson hade tänkt att skjuta men det blir istället en perfekt passning till Eric Bassombeng som undviker offside och petar in 1-1. Mycket skönt att komma tillbaka så snabbt in i matchen!

Precis innan halvtidsvila så ska Richard Ekunde rensa bort bollen men bollen hamnar hos brassen Paulino inne i straffområdet och han drar på ett skott men Henri Sillanpää står för en riktigt fin räddning. Tack Sillen!

I början av den andra halvleken skulle vi ta ledningen! Reuben Ayarna vinner bollen och gör ett riktigt fint tekniskt nummer och hittar Santos. Brassen hittar sin landsman Wanderson do Carmo som tar emot bollen fint och placerar in 2-1 riktigt läckert lågt vid den vänstra burgaven. 2-1 och ett riktigt fint spelmål.

Vi försökte att göra ytterligare ett mål och Eric Bassombeng frispelades efter cirka 66 minuters spel. Det borde varit mål men Alvbåge visade prov på fint målvaktsspel när han räddar Bassombengs skott på friläget.

Men 3-1 skulle komma. Álvaro Santos försöker nå en boll inne i straffområdet men blir dragen i tröjan av Fredrik Nordback och domaren för dagen, Stefan Johannesson, pekar på straffpunkten. Álvaro Santos stegar själv fram och tar straffen. Straffen är hårt slagen och Alvbåge är faktiskt på bollen men bollen går i mål. 3-1 och nu kändes det bra.

Nästan direkt efter målet så byts Santos ut efter ett mål och en assist. In kommer Razak Omotoyossi som visade direkt att han är att räkna med.

Razak vinner en boll på vänsterkanten och avancerar mot straffområdet. Distinkt skjuter landslagsmannen för Benin in bollen bakom John Alvbåge och nu stod det 4-1!

Bara två minuter senare har Wanderson bollen på högerkanten och är helt fri. Han slår in bollen till Razak Omotoyossi som är inne i straffområdet. ÖSK-målvakten räddar mycket fint och räddar även returen som nyinbytte Jesper Florén försökte på.

GAIS håller undan och vi tar en riktigt skön seger!

GAIS 4 - 1 Örebro SK

  • söndag 17 juli 2011 @ 16:30
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 4069
  • Domare: Stefan Johannesson
MÅL AST
12 1 Emir Jazvin
13 7 Jonas Lundén
14 10 Jesper Florén Mervan Celik
15 Razak Omotoyossi Álvaro Santos 1
16 29 Romario Pereira Sipiao Wanderson do Carmo
17 19 Alexander Angelin
18 11 Gzim Istrefi
8
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
6
Förlorade

Tidigare möten

22 maj 11 16:30 Allsvenskan Örebro SK - GAIS 3 - 1
17 jul 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Örebro SK 4 - 1
05 jul 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Örebro SK 0 - 1
04 Nov 12 15:00 Allsvenskan Örebro SK - GAIS 4 - 0
19 jun 13 19:00 Superettan GAIS - Örebro SK 1 - 1
27 okt 13 16:20 Superettan Örebro SK - GAIS 6 - 1
27 feb 16 14:00 Svenska Cupen Örebro SK - GAIS 3 - 1
16 feb 19 16:00 Svenska Cupen Örebro SK - GAIS 2 - 1
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914