Matchinfo

GAIS

Gefle IF

1

GAIS

3
Allsvenskan lördag 9 juli @ 16:00

Tagen från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS besegrade Gefle under lördagen med 3-1. GAIS spelade stabilt matchen igenom och skapade mycket lägen och målskyttarna för dagen var Eric Bassombeng, Mervan Celik och Razak Omotoyossi. GAIS hade lärt sig läxan sedan sist och alla tre poäng bärgades.

GAIS startar matchen bra och visar direkt att man inte kommer spela som man gjorde sist. Mervan Celik fick ett mycket fint läge efter knappt fem minuter spel när han avancerar med bollen från mittplan och drar på ett mycket fint skott som tyvärr går tätt utanför/över.

Henri Sillanpää får, i den 10:e minuten, rädda en frispark från Jonathan Hellström och han tippar bollen över utan några jätteproblem.

I den 22:a minuten skulle det smälla bakom Hugosson i Gefle-målet. Wanderson slår en mycket fin hörna från vänster med sin högerfot. Lundgren är så när att nå bollen men bollen hamnar till slut hos Eric Bassombeng som stänker upp bollen i nättaket. 1-0 till oss och vilken skön inledning på matchen!

Vi fortsatte sedan att skapa chanser och bland annat så sköt Reuben Ayarma från halva planen och var nära att göra mål. Sedan slog Ekunde en fin passning till Wanderson som var nära att hitta Lundgren men han hann inte riktigt dit. Mervan Celik visade klass på sin kant och lekte stundtals med motståndarna och killen känns nästan för bra stundtals!

Gefle hade en del farliga lägen men dom lyckades inte förvalta dom och vi hade ett bra försvar som offrade sig mycket.

I den andra halvleken fortsatte GAIS att spela bra och försöka göra det svårt för Gefle med ett kompakt försvarsspel och stänga av de centrala mittfältarnas ytor.

Reuben Ayarna vill så gärna göra mål för oss men det vill sig inte för den stackars ghananen. Han fick på ett helt fantastiskt skott i den 49:e minuten efter en fin klackframspelning av Markus Gustafsson och det var stenhårt. Men Hugosson gör en lika fantastiskt räddning faktiskt och tippar bollen till stolpen. Fina prestationer där och det är väldigt synd att Ayarna inte fick näta där.

I den 53:e minuten skulle Gefle få en utvisning. Olof Mård vinner en duell mot Álvaro Santos men är dum nog att ge brassen ett slag mot ansiktet. Domarteamet upptäcker detta och Mård visas, med all rätt, ut från planen.

Sedan får Gefle en oförklarlig frispark utanför straffområdet i den 56:e minuten och det visade sig att i den situationen skulle Gefle kvittera. Frisparken slås och bollen är på väg ut men Sillanpää väljer att rädda bollen – problemet är átt han inte kan greppa bollen och bollen hamnar framför fötterna på en hemmaspelare och det blir ett inlägg till Mikael Dahlberg som nickar in 1-1.

Vi tappade lite efter målet. Bollinnehavet var vårat men ingen riktig chans skapades och det kändes ganska oroligt ett tag.

Dock så skulle vi bli tilldömda en straff i den 78:e minuten eftera tt Daniel Theorin tagit bollen med handen. Tråkigt för nyligen inbytte Razak Omotoyossi som precis efter handen gjorde mål. Mervan Celik stegade fram och tog straffen. Han gjorde inga misstag och slog in bollen till vänster om målet. Celik hoppar över reklamskyltarna och firar vilt med supportrarna. Härliga bilder och 2-1 på resultattavlan!

GAIS fortsatte att försöka skapa chanser och äntligen skulle Razak Omotoyossi få göra mål. Wanderson hittar landslagsmannen i Benin med en fin passning och Razak avancerar mot mål och placerar in bollen med vänsterdojan i den högra burgaven. Klassavslut och 3-1!

Wanderson var så när att bli målskytt när han tog sig in i straffområdet efter fina väggspel i momentet innan men hans skott träffade stolpen. GAIS höll undan i alla fall och segersiffrorna skrevs till 3-1!

Gefle IF 1 - 3 GAIS

  • lördag 9 juli 2011 @ 16:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 5257
  • Domare: Daniel Stålhammar
MÅL AST
12 1 Emir Jazvin
13 Hallgrímur Jónasson
14 7 Jonas Lundén
15 5 Jimmy Tamandi Richard Ntomba Ekunde
16 Razak Omotoyossi Eric Bassombeng 1
17 29 Romario Pereira Sipiao Markus Gustafsson
18 19 Alexander Angelin
8
Matcher
2
Vunna
3
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

02 jul 11 18:00 Allsvenskan GAIS - Gefle IF 2 - 3
09 jul 11 16:00 Allsvenskan Gefle IF - GAIS 1 - 3
08 jul 12 16:00 Allsvenskan Gefle IF - GAIS 0 - 0
01 Nov 12 18:00 Allsvenskan GAIS - Gefle IF 2 - 3
09 mar 14 19:00 Svenska Cupen Gefle IF - GAIS 1 - 1
23 maj 17 19:00 Superettan GAIS - Gefle IF 1 - 0
29 jul 17 16:00 Superettan Gefle IF - GAIS 2 - 1
27 apr 18 19:00 Superettan GAIS - Gefle IF 0 - 0