Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Malmö FF

0
Allsvenskan söndag 26 juni @ 16:30

Taget från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS tog en välförtjänt tre poängare på Gamla Ullevi under söndagen. Wanderson do Carmo gjorde två magnifika passningar till båda målen och visade vägen. Malmö FF hade inte en chans och GAIS var stabila matchen igenom.

Trots att spelare som Jimmy Tamandi, Dime Jankulovski, Johan Mårtensson och Fredrik Lundgren saknades så spelade GAIS storstilat under stora delar av matchen. GAIS hade en mycket bra press och tog intiativet direkt i matchen. Och vilken inledning vi fick på matchen med ett mål efter cirka 90 sekunders spel!

Kenneth Gustafsson hittar Wanderson do Carmo som avancerar i banan, drar en gubbe och gör en fantastisk framspelning till en springande Mervan Celik som skjuter in 1-0 i mål med sin vänsterfot. Riktigt stiligt och 1-0 var ett faktum.

Vi fortsatte att spela riktigt bra och Álvaro Santos hade öppet mål i den 18:e minuten efter att MFF-målvakten släppt retur på Wandersons hårda skott men brassen fick bollen lite för snabbt till siog och sköt utanför.

Sedan hade Jónasson en nick mot mål men bollen räddades på mållinjen. Vi bara ångade på framåt och vi gick till halvtid med en välförtjänt ledning!

MFF kom dock ut i andra halvlek med en bättre inställning och skapade ganska farliga chanser, speciellt en när Jimmy Durmaz sköt mot mål men Hatti räddade på mållinjen – en räddande makrill i sista stund!

Efter cirka en timmes spel så hittar Santos sin landsman Wanderson med en magnifik pass och brassen sprang ensamn mot målvakten. Men efter sig hade han Daniel Andersson som rev ner brassen och det röda kortet var solklart.

Och på frisparken i den situationen så gör Wanderson en chipp-passning till en helt ren Santos i straffområdet som dock lyckas skjuta över. Han borde ha gjort mål där men det skulle komma lite senare.

Kenneth Gustafsson lyckades hitta Wanderson på högerkanten som avancerade och gjorde en perfekt pass mot en perfekt löpande Álvaro Santos som placerade in bollen perfekt. 2-0 och svenska mästarna hade ingen chans.

Sedan visades Wilton ut efter en ful armbåge på Jesper Florén poch hans andra gula kort kom upp. Vi höll undan utan problem och vann mot svenska mästarna för första gången på 19 år!

GAIS 2 - 0 Malmö FF

  • söndag 26 juni 2011 @ 16:30
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 5104
  • Domare: Michael Lerjéus
MÅL AST
12 1 Emir Jazvin
13 7 Jonas Lundén Mervan Celik
14 Razak Omotoyossi Álvaro Santos
15 29 Romario Pereira Sipiao Eric Bassombeng
16 19 Alexander Angelin
17 33 Erik Berthagen
18 14 Jonas Lindberg
4
Matcher
1
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

26 jun 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Malmö FF 2 - 0
20 aug 11 16:00 Allsvenskan Malmö FF - GAIS 2 - 1
16 jul 12 19:05 Allsvenskan Malmö FF - GAIS 2 - 0
23 jul 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Malmö FF 2 - 3
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914