Matchinfo

GAIS

Kalmar FF

2

GAIS

1
Allsvenskan torsdag 23 juni @ 19:00

Taget från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS föll under torsdagen mot Kalmar på Guldfågeln Arena. Och det var KFF:s mittback Paulus Arajuuri som blev stor matchhjälte med sina två mål. Mervan Celiks mål hjälpte föga och man fick åka hem med noll poäng i bagaget.

Matchen började med att ingen av lagen riktigt tog kommandot, även om KFF snabbt jobbade in sig i matchen tack vare sina starka omställningar. Och det var just hemmalaget som skulle ta ledningen.
Efter en hörna i den åttonde minuten nickade Richard Ekunde upp bollen rakt upp i luften. När bollen väl kom ner så serverade Mervan Celik en KFF-spelare med en nickpass (som dock var tänkt som en rensning) och KFF-spelaren nickar fram till Paulus Arajuuri som, hör och häpna, nickar in bollen i mål. En riktigt rörande situation där GAIS borde löst situationen betydligt bättre!

Henri Sillanpää må har varit lite passiv vid målet men han höll oss kvar i matchen med några finfina räddningar, bland annat när han räddade en nick med ena handen bara.

Vi skapade en del chanser, bland annat hade Mervan ett riktigt lurigt skott som var några decimeter utanför stolpen. Sedan serverade Wanderson Johan Mårtensson och ”Mårten” sköt med vänsterfoten. Bollen skruvade sig precis utanför den vänstra stolpen, riktigt synd efter ett fint anfall. Även Wanderson fick till ett skott som dock gick om intet.

Sedan hade vi en chans efter en hörna där Mårtensson och Wanderson sköt mot mål men KFF-spelarna täckte bra där och kunde rensa bollen. Riktigt nära där.

I den andra halvleken fortsatte Kalmar med sina oerhört snabba omställningar som vårat försvar fick enorma problem med. Men det var faktiskt vi som gjorde ett kvitteringsmål. Bassombeng hittar Johan Mårtensson som gör ett fantastiskt inlägg till Mervan Celik som elegant nickar in bollen i mål. Mårtensson förtjänar mycket beröm efter det högklassiga inlägget, nu förstår man varför Utrecht vill ha honom!

Efter kvitteringen försökte båda lagen hitta luckor för att luckra upp i respektive försvar men ingen lyckades riktigt skapa en het målchans. Kenneth Gustafsson hade ett skott som kom en bit över ribban men annars var det ganska glest på målchanser.

Álvaro Santos ersatte Razak Omotoyossi i den 71:a minuten och hoppet om att brassens målform fortfarande var kvar var något vi GAIS-supportrar hoppades på.

Men i den 89:e minuten skulle nätet rassla bakom Sillanpää igen. Åter igen är det en fast situation där GAIS släpper förbi Kalmar. Paulus Arajuuri får bollen och får vända väldigt ostört inne i straffområdet och placera in 2-1. Mittbacken gör sitt andra mål för dagen och blir matchhjälte.

Álvaro Santos hade en gyllene chans på slutet när Ayarna serverade honom med en maginifik passning. Men brassens skott kommer väldigt högt upp över ribban och matchen slutar 2-1 till hemmalaget.

Kalmar FF 2 - 1 GAIS

  • torsdag 23 juni 2011 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 7093
  • Domare: Johan Hamlin
MÅL AST
12 1 Emir Jazvin
13 Hallgrímur Jónasson
14 7 Jonas Lundén Eric Bassombeng
15 9 Álvaro Santos Razak Omotoyossi
16 10 Jesper Florén
17 29 Romario Pereira Sipiao Wanderson do Carmo
18 31 Markus Gustafsson
4
Matcher
1
Vunna
1
Oavgjorda
2
Förlorade

Tidigare möten

23 jun 11 19:00 Allsvenskan Kalmar FF - GAIS 2 - 1
14 aug 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Kalmar FF 1 - 0
04 maj 12 19:00 Allsvenskan Kalmar FF - GAIS 2 - 2
02 sep 12 15:00 Allsvenskan GAIS - Kalmar FF 1 - 2