Matchinfo

GAIS

GAIS

2

AIK

0
Allsvenskan söndag 19 juni @ 19:00

Taget från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

Brassen Álvaro Santos är namnet för dagen. Han gjorde nämligen två mål mot AIK för sitt GAIS på Gamla Ullevi under söndagen när GAIS vann med 2-0 inför 4 582 åskådare. GAIS är nu uppe på en fjärdeplats i tabellen.

GAIS tog ut en trupp på 19 man då Kenneth Gustafssons medverkan var lite tveksam. Kenneth kunde dock ge tummen upp för spel och därmed utgick Jonas Lindberg ur truppen.

Vi hade en bra inledning på matchen och vi var bra med från första början. Wanderson hade bland annat en frispark som touchade en AIK-spelare och målvakten i AIK fick noteras för en räddning. Reuben Ayarna hade ett fint distansskott i början av matchen också som dock var en bit ifrån mål.

Henri Sillanpää fick presentera sig i den första halvleken med en kalasräddning och finnen visar att han vill ha platsen som förstamålvakt i GAIS.

I den andra halvleken fick Sillanpää presentera sig igen när Backman nickar mot mål. Finländaren räddar bollen dock och håller kvar oss i matchen.

I den 65:e minuten byttes Jesper Florén ut och Romarinho fick göra sitt första inhopp för säsongen i Allsvenskan. Och det var ett betydelsefullt byte.

I en av Romarinhos första bollkontakter passar han ut till Eric Bassombeng på högerkanten i den 68:e minuten. Bassombeng väggspelar med Mårtensson och på något sätt kommer Bassombeng, efter lite trixande, förbi sin motståndare och skickar in ett inlägg till Álvaro Santos som nickar lågt in bollen i mål. 1-0!

Kort därefter gör Sillanpää två klassräddningar efter två försök av både Teteh och Mohammed Bangura. Han blir liggande en stund med en fingerskada men kommer upp igen efter ett tag!

I den 82:a minuten avgjorde Álvaro Santos tillställningen. Romarinho hittade Wanderson som, på ett tillslag hittar Santos som är riktigt stark i duellen med motståndarmittbacken och placerar kyligt in 2-0. Läckert med ett Brasse-samarbete!

Inhopparen Razak Omotoyossi var riktigt nära att uttöka ledningen till 3-0 när han kom ren med målvakten efter en nickskarv av Wanderson. Han kommer förbi målvakten men hamnar i en liten sne vinkel. Han får dock felträff på bollen och det borde ändå varit mål trots den lite snea vinkeln.

Hur som helst, GAIS tar tre poäng mot AIK och det är en söndag där vi kan njuta!

GAIS 2 - 0 AIK

  • söndag 19 juni 2011 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 4582
  • Domare: Martin Hansson
MÅL AST
12 Hallgrímur Jónasson
13 7 Jonas Lundén Eric Bassombeng
14 13 Calum Angus
15 Razak Omotoyossi Álvaro Santos
16 29 Romario Pereira Sipiao Jesper Florén
17 31 Markus Gustafsson
5
Matcher
1
Vunna
0
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

19 jun 11 19:00 Allsvenskan GAIS - AIK 2 - 0
01 okt 11 16:00 Allsvenskan AIK - GAIS 2 - 1
24 maj 12 19:00 Allsvenskan AIK - GAIS 1 - 0
26 aug 12 15:00 Allsvenskan GAIS - AIK 0 - 1
19 feb 17 14:00 Svenska Cupen AIK - GAIS 1 - 0