Matchinfo

GAIS

Helsingborgs IF

1

GAIS

1
Allsvenskan måndag 13 juni @ 19:00

Taget från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS gjorde en riktigt bra första halvlek och tog ledningen genom Mervan Celik. Rasmus Jönsson kunde dock kvittera senare i den första halvleken och 1-1 blev slutresultatet. GAIS klättrar i och med denna poäng upp just nu på en femteplats i Allsvenskan.

Vi kommer till spel utan Eric Bassombeng som tydligen varit sjuk under en tid. Ett annat stort avbräck var att Dime Jankulovski inte kunde medverka. Han ska magnetröntga sitt knä och vi får hoppas att det inte är någon fara med det. Istället fick både Henri Sillanpää och Jesper Florén göra debut från start för året.

Vi inleder matchen väldigt bra. Mycket bollar går via högerkanten med firma Tamandi/Florén och Wanderson gjorde fina skarvar. Mårtensson och Ayarna gjorde mycket bra ifrån sig på mittfältet och stoppade HIF-spelarna gång på gång. Våran press var riktigt bra och HIF slaravde väldigt ofta i sitt passningsspel.

Vi skulle göra mål efter 18 minuters spel. Johan Mårtensson hittar Jesper Florén med en elegant boll på högerkanten. Florén slår en snett-inåt-bakåt-pass till Razak Omotoyossi som valde att skjuta direkt. Pär Hansson räddar men släpper en retur och där är stekhete Mervan Celik med på returen och skjuter in 1-0 till GAIS. Mycket välförtjänt.

Sedan försökte vi mycket och hade många halvchanser. Spelmässigt funkade det perfekt och det var inte många gånger som HIF fick ta sig förbi muren till försvar som GAIS ställde upp med.

Wanderson har en bra målchans när han avancerar från mittplan efter slarv hos motståndarna men hans skott räddas av Hansson via en fotparad.

HIF jobbade sig långsamt in i matchen och skulle få ett kvitteringsmål. Rasmus Jönsson når högst i duellen med Ekunde och nickar in 1-1 via den vänstra stolpen. Inte speciellt välförtjänt men sådan är fotbollen – det gäller att ta vara på chanserna.

I den andra halvleken inleder HIF bäst som har fått ny energi efter målet före halvtid. Men hela försvaret och mittfältet sliter och försöker göra allt för att HIF inte ska komma fram till någon bra målchans.

Mervan Celik fick för sig att trixa lite kanten i mitten av den andra halvleken och mitt från ingenstans dra på ett skott som så när letar sig i bortre krysset. Pär Hansson är dock med på noterna. Minuterna senare skjuter Celik ett hårt skott mot Hansson som han dock kan rädda.

Razak Omotoyossi och Jesper Florén byter inom loppet av två minuter och istället kommer Álvaro Santos och Jonas Lundén in. Álvaro och Razak fick många applåder från HIF-supportrarna på plats.

Markus Gustafsson hinner också göra ett inhopp och GAIS håller undan trots all press från HIF på slutet och har nu tagit sju poäng på de tre senaste säsongerna på Olympia!

Helsingborgs IF 1 - 1 GAIS

  • måndag 13 juni 2011 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 9913
  • Domare: Martin Strömbergsson
MÅL AST
12 Hallgrímur Jónasson
13 7 Jonas Lundén Gult kort Jesper Florén
14 9 Álvaro Santos Razak Omotoyossi
15 29 Romario Pereira Sipiao
16 31 Markus Gustafsson Johan Mårtensson
17 14 Jonas Lindberg
8
Matcher
0
Vunna
3
Oavgjorda
5
Förlorade

Tidigare möten

13 jun 11 19:00 Allsvenskan Helsingborgs IF - GAIS 1 - 1
25 sep 11 14:00 Allsvenskan GAIS - Helsingborgs IF 1 - 3
16 apr 12 19:00 Allsvenskan Helsingborgs IF - GAIS 1 - 1
28 okt 12 15:00 Allsvenskan GAIS - Helsingborgs IF 1 - 3
20 feb 16 14:00 Svenska Cupen Helsingborgs IF - GAIS 3 - 1
22 apr 17 16:00 Superettan GAIS - Helsingborgs IF 0 - 0
20 aug 17 15:00 Superettan Helsingborgs IF - GAIS 1 - 0
08 maj 18 19:00 Superettan Helsingborgs IF - GAIS 2 - 1