Matchinfo

GAIS

GAIS

0

IF Elfsborg

2
Allsvenskan fredag 29 april @ 19:00

Taget från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS förlorade under fredagen mot Elfsborg med 0-2 efter att Lasse Nilsson gjort två mål – på två straffar. GAIS inledde matchen dåligt och lyckades aldrig riktigt komma in i matchen förrän i den andra halvleken men då fattades skärpan i avsluten.

GAIS inledde matchen på sämsta möjliga sätt. Elfsborg spelade väldigt skickligt och hade ett mycket bra tempo, man löpte rätt och hittade direkt luckor på vårat mittfält och försvar. Elfsborg inledde direkt med en het målchans när Martin Ericsson testar Dime som gör en finfin räddning och styr ut bollen till en hörna. På hörnan gör Elfsborg mål – men målet vinkas av för offside. Men vad hjälpte det när Jimmy Tamandi drar ner en Elfsborg-spelare minuten senare och domaren pekar med allt rätt på straffpunkten. Lasse Nilsson stegar fram och placerar kyligt in bollen till vänster om målet. 0-1.

Elfsborg fortsatte att ånga på sedan men vi började få lite mer grepp om matchen ett tag. Men våra sista, avgörande passningar var inte alls bra och Elfsborg kunde kontrollera matchen.

I den 39:e minuten springer Niklas Hult in i Calum Angus och domaren pekar på straffpunkten. Jag har svårt att bedömma om det egentligen ska vara straff eller inte men faktum är att vi drar på oss den femte straffen på sex matcher vilket är horribelt – fem straffar ska man inte ens dra på sig under en hel säsong.
Nåväl, den säkre straffskytten Lasse Nilsson hade inga problem med denna straff heller och lade in bollen i samma hörn som föregående straff. 0-2.

GAIS kom in som ett annat lag i den andra halvleken och började skapa chanser. Man hittade ett helt okej spel och vi skulle få ett drömläge att ta oss in i matchen. Mervan Celik gör ett lågt inlägg i den 54:e minuten och det blir perfekt för en löpande Amadaiya Rennie som bara ska lägga in bollen i mål men han petar bollen över då bollen studsar olyckligt.

Omotoyossi ersätter just Elfsborgslånet Rennie efter målchansen och han fick därmed debutera i den vackraste av tröjor.

Sedan var det faktiskt mängder av straffsituationer som Jonas Eriksson bör titta igenom. Elfsborg körde lite väl över gränsen i straffområdet ibland och vi borde fått någon straff i alla fall.

Wanderson hade ett fint skottläge i den andra halvleken och Fredrik Lundgren hade ett drömläge i straffområdet i den 90:e minuten men inget av chanserna resulterar i något mål och årets första hemmaförlust var ett faktum.

GAIS 0 - 2 IF Elfsborg

  • fredag 29 april 2011 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 7526
  • Domare: Jonas Eriksson
6
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
4
Förlorade

Tidigare möten

29 apr 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IF Elfsborg 0 - 2
12 sep 11 19:00 Allsvenskan IF Elfsborg - GAIS 1 - 3
26 apr 12 18:30 Allsvenskan IF Elfsborg - GAIS 2 - 1
07 okt 12 17:30 Allsvenskan GAIS - IF Elfsborg 1 - 2
17 mar 13 16:00 Svenska Cupen IF Elfsborg - GAIS 3 - 1
19 feb 18 19:00 Svenska Cupen IF Elfsborg - GAIS 2 - 3