Matchinfo

GAIS

Mjällby AIF

1

GAIS

1
Allsvenskan söndag 24 april @ 14:00

Taget från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS fick med sig en pinne mot svårspelande Mjällby på Strandvallen under söndagen. Matchen slutade 1-1 och det var Marcus Ekenberg som inledde målskyttet direkt efter sex minuters spel men liberianen Amadaiya Rennie fick på en riktig praktträff i den andra halvleken och räddade en poäng. I den första halvleken fick Dime Jankulovski presentera sig i målet och räddade en straff och han var högst delaktig i våran poäng.

Vi inledde matchen direkt med ett skottförsök från vår brasse Wanderson do Carmo men det blev inget av det skottet. Däremot replikerade Mjällby med ett mål efter endast sex minuters spel. Daniel Nicklasson drar till med ett fint inlägg från höger och den hamnar hos en helt omarkerad Mjällby-spelare som drar till med ett skott som går på Fredrik Lundgren och studsar ut till Marcus Ekenberg som kan lägga in bollen i mål. 1-0 till hemmalaget och en tuff inledning för oss.

Direkt efter målet så tar Mervan Celik en solotur nästan från mittplan och dribblar av samtliga Mjällby-spelare och kommer fri in i straffområdet och drar på ett skott men Mattias Asper får precis handen där och kan rädda. Det hade varit ett fantastiskt mål om inte Aspers hand hade varit i vägen.

Sedan försökte båda lagen men det var lite för mycket felpass och felbeslut några gånger och det var egentligen mest distansskott som gällde. Dock så skulle Reuben Ayarna få till ett fantastiskt bra skott i den 37:e minuten från cirka 25 meters avstånd och hans vänsterskott tippas i över via ribban av Asper. Mycket nära 1-1 där.

I den 40:e minuten får Fredrik Lundgren hjärnsläpp och river ner Marcus Ekenberg och domaren pekar mot straffpunkten med all rätt. Ett 2-0-underläge hade varit förödande för oss – men Dime Jankulovski gör en fantastisk enhandsräddning på en lågt slagen straff av Ekenberg och Dime håller oss kvar i matchen!

I den andra halvleken fortsatte GAIS att försöka komma till avslut. Och i den 58:e minuten skulle det komma – och vilket avslut! Amadaiya Rennie får bollen precis utanför straffområdet och bara vänder och klappar till och liberianens träff går rakt upp i krysset och Asper är totalt chanslös. 1-1 och vi är med i matchen!

Vi fortsatte att skapa chanser men hade svårt att ta oss in i straffområdet. Det blev oftast avslut från distans och de flesta skotten stod Jonas Lindberg för. Han har en rejäl spänst i sitt skott och Asper hade problem i den andra halvleken när hans skott studsade upp lite grann och målvakten var tvungen att styra ut bollen till en senare resultatlös hörna.

I den 80:e minuten fick målskytten Amadaiya Rennie utgå och lämna plats för nyförvärvet Markus Gustafsson från ÖIS. Han gjorde kanske inget större avtryck av sig under sin debut men med tiden kommer detta förvärv nog bli bra.

Wanderson testade Asper i den 90:e minuten med ett frisparksskott till vänster om straffområdet men målvakten kunde utan större problem styra ut bollen till en hörna.

Reuben Ayarna skadade sig på slutet och det kan vara en fraktur i foten som strular – precis som det gjort tidigare under året. Ayarna försökte att linka av själv men föll ihop efter ett tag – och domaren väljer att ge honom ett gult kort för maskning i det läget! Minst sagt en skum varning…

Mjällby AIF 1 - 1 GAIS

  • söndag 24 april 2011 @ 14:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 3588
  • Domare: Tobias Mattsson
MÅL AST
12 32 Henri Sillanpää
13 Hallgrímur Jónasson
14 7 Jonas Lundén Jonas Lindberg
15 5 Jimmy Tamandi Richard Ntomba Ekunde
16 10 Jesper Florén
17 31 Markus Gustafsson Amadaiya Rennie
18 19 Alexander Angelin
7
Matcher
2
Vunna
2
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

24 apr 11 14:00 Allsvenskan Mjällby AIF - GAIS 1 - 1
28 aug 11 16:30 Allsvenskan GAIS - Mjällby AIF 3 - 0
07 maj 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Mjällby AIF 2 - 2
15 sep 12 14:00 Allsvenskan Mjällby AIF - GAIS 4 - 0
31 maj 15 16:00 Superettan GAIS - Mjällby AIF 4 - 1
03 aug 15 19:30 Superettan Mjällby AIF - GAIS 1 - 0
11 aug 19 17:30 Superettan GAIS - Mjällby AIF 1 - 2
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914