Matchinfo

GAIS

GAIS

2

Djurgårdens IF

1
Allsvenskan tisdag 19 april @ 19:00

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

Vi går som tåget! Tredje raka segern kom idag mot Djurgården på Gamla Ullevi med 2-1 efter mål av Eric Bassombeng och Mervan Celik för GAIS. GAIS leder nu Allsvenskan i en haltande tabell.

Inledningsvis så var det mycket kamp om bollen och det var inget lag som riktigt tog kommandot från start. Spelet var ganska jämnt under egentligen hela den första halvleken även om bortalaget var farliga med sina fasta situationer bland annat. Daniel Sjölund hade bland annat ett bra läge när han drog på ett skott utanför straffområdet som letade sig precis utanför den högra stolpen.

Efter 25 minuters spel låg Johan Mårtensson på mittplan och signalerade ganska snabbt för ett byte då hans knä strulade. Tråkigt för Mårten när alla scouter var på plats. Jonas Lindberg fick entra planen istället.

I den 33 minuter hittade Martin Ingvarsson en straff. Djurgården fick en frispark utanför straffområdet och bollen gick rakt i muren – men tydligen via Wandersons arm och han pekade på straffpunkten. Det var svårt att se situationen riktigt bra från undertecknads synvinkel men det ser inte ut som en straff helt 100% i alla fall. Nåja, straff dömdes och Kennedy Igbonananike steg fram och lade kyligt in bollen i mål bakom en chanslös Dime Jankulovski. 0-1.

I den 45:e minuten skulle vi dock replikera. Eric Bassombeng uppfattar en dålig passning och springer som en raket och kommer till straffområdet och lägger in bollen snyggt i mål och Bassombeng springer till Axén som bjuder upp till en riktg läcker målgest! 1-1 och nu var vi tillbaka i matchen trots en dålig första halvlek.

GAIS inledde den andra halvleken betydligt bättre och Wanderson började komma in mer i matchen än var han gjorde i de första halvleken. Han hade bland annat ett stenhårt skott på DIF:s målvakt som kunde styra ut bollen. Dock så borde Wanderson ha passat Amadaiya Rennie som var helt fri.

I den 60:e minuten borde vi fått en straff då Eric Bassombeng blir kapad samt att Wanderson blir riktigt fult kapad av målvakten i Djurgården. Domaren Mattias Nyman (inhoppande domare istället för Martin Ingvarsson som skadade sig och utgick i halvtid) valde att obegripligt fria dessa situationer. Men vi skulle få våran hämnd. Wanderson do Carmo tog en frispark minuten senare efter straffsituationerna och hans frispark blir perfekt för Mervan Celiks panna och bollen letar sig in i mål. 2-1 och vi har vänt på steken!

Sedan väntade cirka 30 minuter av nervositet. Vi hade ett bra spel och Amadaiya Rennie visade sig vara riktigt pigg som forward och spelade upp sig rejält. Även inhopparen Jonas Lindberg visade fina kvalitéer.

Dime Jankulovski fick presentera sig i slutet när han räddade ett skott från en Djurgården-spelare. Nära där men vi kunde hålla undan och tredje raka var nu ett faktum!

GAIS 2 - 1 Djurgårdens IF

  • tisdag 19 april 2011 @ 19:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 5365
  • Domare: Mattias Nyman
MÅL AST
12 32 Henri Sillanpää
13 Hallgrímur Jónasson
14 7 Jonas Lundén Mervan Celik
15 5 Jimmy Tamandi
16 10 Jesper Florén Eric Bassombeng
17 31 Markus Gustafsson
18 14 Jonas Lindberg Johan Mårtensson
4
Matcher
1
Vunna
2
Oavgjorda
1
Förlorade

Tidigare möten

19 apr 11 19:00 Allsvenskan GAIS - Djurgårdens IF 2 - 1
07 aug 11 19:00 Allsvenskan Djurgårdens IF - GAIS 2 - 2
11 apr 12 19:00 Allsvenskan GAIS - Djurgårdens IF 0 - 0
22 okt 12 19:00 Allsvenskan Djurgårdens IF - GAIS 3 - 0
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914