Matchinfo

GAIS

IFK Norrköping

2

GAIS

0
Allsvenskan söndag 3 april @ 14:00

Från SvenskaFans, skrivet av Simon Kostofski:

GAIS föll med 2-0 borta mot Norrköping under söndagen. Efter en jämn första halvlek (0-0) så kunde Norrköping göra matchens första mål efter 60 minuters spel när Imad Khalili får till en riktig praktträff och sedan avgjorde Shpetim Hasani på straff efter att Fredrik Lundgren fått hjärnsläpp. Tung premiär för GAIS.

Vi fick alltså lämna Norrköping med 0 poäng. Det var hemmalaget IFK Norrköping som fick samtliga tre poäng med sig hem.

GAIS började matchen helt okej och man hade ett okej tempo. Hela den första halvleken var väldigt jämn och det var inte mycket som skiljde lagen åt. GAIS var det enda laget under halvlekens gång som lyckades få ett skott på mål. Det var Mervan Celik som testade Abbas Hassan efter att han tagit sig in i straffområdet men Hassan hade inga större problem med det skottet.

En intressant situation under den första halvleken var när Bassombeng skulle göra ett inspel inne i straffområdet och bollen hamnade på Mathias Floréns arm till målvakten Abbas Hassan. Domaren väljer att inte blåsa straff…

Álvaro Santos visade under större delar av den första halvleken att det finns kvalitéer och det kändes som att Norrköping-försvararna inledningsvis visade lite mer respekt åt den tunge anfallaren. Eric Bassombeng hade ett par fina ingripanden i första, Mervan Celik likaså. Försvaret var annars ganska stabilt och släppte inte fram Norrköping mycket.

Dock så skulle en andra halvlek komma – och det är något vi GAISare gärna glömmer. Men första kvarten var dock bra av GAIS under den andra halvleken. GAIS fick igång ett fint spel och Reuben Ayarna hade bland annat två skottlägen men ghananen får nog träna lite mer på sina avslut.

Imad Khalili behöver i alla fall inte finslipa på sina avslut. I den 60:e minuten bryter Fredrik Lundgren ett anfall och bollen hamnar hos Khalili som är utanför straffområdet och han får upp bollen i luften och drar sedan på en riktig praktträff som Dime är totalt chanslös på. 1-0 till hemmalaget.

Jesper Florén ersatte kamuranen Eric Bassombeng i den 62:a minuten för att få in lite mer kreativitet på högerkanten. Det hjälpte dock föga för hemmalaget skulle uttöka ledningen.

I den 67:e minuten får våran lagkapten Fredrik Lundgren total hjärnsläpp och drar ner en Norrköping-spelare i straffområdet. Domaren pekar på straffpunkten och Lundgren får givetvis ett gult kort. Sphetim Hasani steg fram och ottagbart placerade in 2-0.

Lundgren gjorde inte bättre för sig i den 71:a minuten när han – onödigt – drar en Norrköping-spelare i tröjan som är i ett friläge och domaren ger lagkaptenen ytterligare ett gult kort och lagkaptenen åker ut.

GAIS försöker sedan och det ser bättre ut när Jonas Lindberg får vara med i matchen men det går inte och en premiärförlust är ett faktum.

IFK Norrköping 2 - 0 GAIS

  • söndag 3 april 2011 @ 14:00
  • Allsvenskan 
  • Åskådare: 10 424
  • Domare: Michael Lerjéus
MÅL AST
12 32 Henri Sillanpää
13 5 Jimmy Tamandi Jonas Lundén
14 Amadaiya Rennie
15 10 Jesper Florén Eric Bassombeng
16 33 Erik Berthagen
17 14 Jonas Lindberg Johan Mårtensson
18 11 Gzim Istrefi
5
Matcher
2
Vunna
0
Oavgjorda
3
Förlorade

Tidigare möten

03 apr 11 14:00 Allsvenskan IFK Norrköping - GAIS 2 - 0
16 sep 11 19:00 Allsvenskan GAIS - IFK Norrköping 1 - 2
22 apr 12 15:00 Allsvenskan GAIS - IFK Norrköping 2 - 0
01 okt 12 19:00 Allsvenskan IFK Norrköping - GAIS 7 - 2
01 mar 14 15:00 Svenska Cupen IFK Norrköping - GAIS 0 - 1
Warning: sprintf(): Too few arguments in /storage/content/81/153681/gaismatch.se/public_html/wp-content/themes/victory/functions.php on line 914